2010. március 23., kedd

Az én jógaoktatóm, ez a drága, ma kitalálta, hogy akkor ő kilapítja a púpomat, ami amióta az eszemet tudom, a hátam közepén ékeskedik. Na nem feltűnő, csak éppenséggel rendszeresen fáj a hátam, meg a "Kata húzd ki magad!" mondatot olyan sokszor hallottam kiskoromban, mint az "ez a gyerek nem eszik rendesen"-t.
Szóval minden olyan gyakorlatnál, ahol hozzáfért a hátamhoz (meg egy pár olyannál is, ahol nem), éppen csak belehelyezkedtem a pózba, már láttam a szemem sarkából,hogy ugrál keresztül a többi páciensen és rongyol hozzám,hogy mind a 75 kilójával rátehénkedjen a hátam közepére. Közben meg kiabált,hogy "Kata, egyenesítsd ki a hátad", néha nekiállt a jógatéglával csapkodni, szóval igazán lelkesen tette a dolgát. Hát nem tudom, én mindenképpen támogatom ezt a fajta törekvését, de nem lehet,hogy kicsit elkéstünk vele, és mondjuk 25 évvel ezelőtt kellett volna a hátamat kiegyenesítenem? Mindegy, időm, mint a tenger, lehet,hogy a végén még egyenes hátam lesz, nem?
A másik meg ugyebár a két kedvencem a teknős és az upavista. Nos jelentem, mindenki megnyugodhat, ma már sokkal lejjebb eresztettem a hasamat, mint tegnap. Persze, hazudnék, ha azt mondanám,hogy egyedül, mert ezekben a gyakorlatokban szintén kiemelt segítséget kaptam, hála a fb-nak és G. mindent látó tekintetének, amióta egyszer kiírtam,hogy már majdnem leér a hasam, na azóta törekszik rá,hogy teljesüljön a kívánságom. Igazi Jótündér, nem? a lényeg,hogy ma már az első upavistánál leért a bal lengőbordám (na jó, a mellem, de jógában ezt lengőbordának hívják), aztán megpróbáltam a szeméremcsontomra is koncentrálni,de sajnos annál a pontnál már elvesztettem a kapcsolatomat a külvilággal, úgyhogy erről most nem tudok beszámolni. A második körnél jobban ment, lehet hogy lent is lett volna már a hasam is (=elértem a célt), de annyira fájt minden, plusz görcsben volt az összes bandhám, hogy most így ezt se tudom megállapítani. Na ez volt a mai fejlődésem. Jajaja!!!! És egy pillanatra meg tudtam tartani magamat bakászánában. azt hiszem kicsit arrébb kell raknom a térdemet, ahhoz képest,mint ahova eddig raktam. hűű ez ám a következő célom,de picit még rákészülök lelkiekben és izomzatilag.
Most lássuk a további céljaimat. Nem ártana most már a bandháimra is nagyobb figyelmet fordítanom, ha már állandóan ezt hallom :):) Az óra elején meg végén szokott is menni, de amikor már nagyon belelendülök, akkor kevésbé. Néha randomszerűen persze figyelek rájuk, de vannak olyan pózok, amikor nem megy. Persze az is lehet, hogy nem jól csinálom, mert egy csomószor amikor "tartsd magad bandhából" a feladat, én annyira próbálkozom, hogy úgy érzem, kiköpném a gyomromat és a méhemet is, ha a torkom nem lenne összeszorulva, mégse megy.... Mondjuk gondolom, mert ezek feltételeznek némi alap karizmot, ami nálam hiánycikk. De már megrendeltem...
Ettől függetlenül a mai jóga nem ment túl jól. Nagyon melegem volt, néha levegőt se kaptam, plusz állandóan valami másra gondoltam, ami elvonta a figyelmemet. A végső ászanákat, meg vinyászákat meg már alig bírtam megcsinálni. De viszont (téglával természetesen) sikerült párszor nyújtott lábbal átvetődnöm a karjaim közt!!! Na! Olimpiai arany érem? Pénzjutalom, Valami?

1 megjegyzés:

  1. meleg baráti gratuláció :-) legkzelebb tégla nélkül fog mennni, nagyobb betütipusban .-))

    VálaszTörlés